Nobody told me



http://www.myspace.com/nobodytoldmemusic


Som dem själva säger, kontrasten mellan sångaren Carolines röst och det mer hårda kompet gör det. Detta är riktigt snyggt. Deras lilla reklamvideo är proffsigt gjord och musiken är ungefär lika proffsig. Den är gullig men ändå kaxig. Genren är pop/rock/indie

Lyssna själva!


Musikrecensioner


http://www.myspace.com/paulatornvall

Come alive

 

Det jag först tänker på är det engelska uttalet. Det är svårt att koncentrera sig på låten när hon säger laaiisten istället för listen. Texten  känns också väldigt ryckig i versen. Den får ingen dynamik då hon sjunger utan pauser. När det känns naturligt för ett uppehåll lägger hon till några oh och ah. Refrängen är däremot fint fördelat när det gäller både text och melodi. En stund in i låten kommer något som låter som en telefon. Den är helt utanför tonarten och låter helt felplacerad. Istället för att göra en snygg effekt så blir den ett irritationsmoment. Bryggan och refrängen är snygga. Texten är möjligen något enformig på refrängen. Man kunde ha ändrat sista frasen. Basen kommer inte in förrän precis i slutet. En R´NB låt ska ha mycket bas. Det blir inget riktigt gung annars. När den är på plats och sista refrängen kommer är låten som bäst. Tyvärr tror jag många hinner stänga av innan de har kommit dit.

 

 

http://www.myspace.com/matrixsoul01

Breaking rules –electro rock

 

Introt fångar mig direkt. Det är en snygg pianoslinga med mycket känsla. Stråkarna förstärker. Sedan kommer elektrotrummor och en sångröst in. Det bryter av totalt. När sedan tempot ökas till det dubbla blir man lite förskräckt. Vart försvann det vackra? När man har kommit in i det nya låter det bra om man bortser från en liten irriterande röst i bakgrunden. Refrängen är fin och trallvänlig. Rösten de har lagt på falsett är däremot inte så snygg. Efter följer en fin pianoslinga och ett litet gitarrsolo. Detta är mycket bra. Musiken bryts sedan av igen. Elektrotrummorna och rösten kommer in igen. Den är åtminstone inte långtråkig. Många gånger svänger det och det är roligt att de vågar experimentera. Ibland känns det dock inte som att låten håller ihop. De kunde ha kört varje slinga en gång extra. Elektrotrummorna är inte heller det snyggaste ljudet när man helt har glömt kompet. Intressant men kan utvecklas.

När man lyssnar på fler låtar ser man vilken bredd de har, värt att höra!

 


RSS 2.0