Pengarna i hatten

Var på en konsert idag. Ett nytt koncept som startades i Trollhättan har nu kommit till lilla lidköping och Larsons (Lennartssons...) Skafferi. Det går ut på att artister får spela unplugged och att publiken lägger så mycket pengar de tycker dem förtjänar i hatten. Själv la jag ingenting, men det betyder inte att det var dåligt. Lite brist på pengar bara...

Det var grymt mysigt, Larssons skafferi är från och med idag stans mysigaste! Innan Felicia kidnappade soffan så halvlåg jag där och bara njöt av hela atmosfären. Och en "Larssons Fruktfröjd" som var MKT god! Fruktsallad med grädde och glass + after Eight på toppen :D

Nu ska jag skriva klart min debattartikel till Svenskan :)
Jag kommer tyvärr inte ihåg vad de heter.. :(

Varför har kyrkan rätt att diskriminera?

Kampen för allas lika värde är ännu inte vunnen

 

 

Idag kan kyrkan neka homosexuella par till att bli vigda. Detta är en kränkande gärning både mot människorna som faktiskt blir drabbade och även en kränkning av svensk lag. Sverige är ansett som ett land med stora friheter för homo och bisexuella personer, tyvärr säger detta mer om omvärlden än vad det gör om vårt land.

 

I den svenska diskrimineringslagen (2008:567) står det ”Denna lag har till ändamål att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning…” Detta är en lag som i teorin trädde i kraft den 5 juni år 2008, i praktiken är det fortfarande mycket kvar att göra. Att präster kan vägra förälskade par att få uppleva det största ögonblicket i deras liv är inget annat än diskriminering.

 

Utsätter prästen för fara

Svenska kyrkan var först med att tillåta prästerna att viga två kvinnor eller två män. I media får de mycket positiv uppmärksamhet och de i uttalanden är de själva väldigt stolta. Motståndare till Dock innebär det ingenting i praktiken. Det är fullt möjligt för präster och församlingar att prata ihop sig och bestämma sig för att inte ta emot homosexuella par. De har bestämt sig för att äta kakan men ändå ha den kvar. Att vara den enda prästen i församlingen som viger homosexuella kan leda till ett stort utanförskap. Den prästen kan bli föremål för hatbrott och förföljelse. För hatet och rädslan lever fortfarande. Samhället har fortfarande inte accepterat att all kärlek är lika mycket värd.

 

Äktenskap – en barnfabrik?

Thorbjörn Fälldin, Alf Svensson, Ingegerd Troedsson skriver i DN att äktenskapet endast är en institution för att reproducera sig. I dagens samhälle är det många som redan har skaffat barn innan de gifter sig. Det finns många som aldrig får barn och det finns infertila män och kvinnor. Ska vi vägra även dem att få gifta sig? Idag finns det även möjlighet för homosexuella par att skaffa barn genom konstbefruktning. Ett homosexuellt par kan alltså reproducera sig. Detta gör argumentet om barnfabriken helt ohållbart.

 

Historian upprepar sig

I bibeln står det:”Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt. (3 Mos 18:22) Detta är något som går att göra vitt skilda tolkningar på och med tanke på att bibeln skulle ha skrivits för flera tusen år sedan så borde den bli långt mer ifrågasatt än vad den faktiskt är. Att gud har använts som bortförklaring är något som vi har sett hundratals gånger under i historian. Terrorister flög in i World Trade Center, 40 miljoner människor dog i 30-åriga kriget och Hitler dödade 6,5 miljoner människor som han inte ansåg vara renblodiga. Varför? Det är många som frågat sig. Om du hade frågat hjärnorna bakom de här verken skulle de ha svarat Gud.

 

Att kyrkan fortfarande har någon form av gudalik status hos staten ligger kvar sedan gamla tider. 71 % av Sveriges befolkning är för homoäktenskap enligt en undersökning av Sifo. Kyrkan har makt att ignorera detta medan många andra organisationer har fått ändra i sina regelverk…


Ungdomars bild av homosexuella

Staten signalerar att det är okej med diskriminering av just denna grupp genom att inte applicera sina lagar i verkligheten. I en och samma smäll visar de ungdomar att man både kan bryta mot lagen och kränka andra människor. Jag tycker synd om de som känner sig förvirrade över sin sexualitet, och han som egentligen har kommit fram till att han faktiskt är kär i killen i parallellklassen. Mammas dröm om ett storslaget bröllop i kyrkan blir genast krossad. Varför ska den behöva bli det när hennes son är lika gudfruktig som de flesta andra här i landet..?



KÄRLEK SOM KÄRLEK<3


RSS 2.0